Resurssien kestävyys ja turvallisuus elintarviketuotantolinjalla on merkittävä ongelma maailmanlaajuisesti. Vuoteen 2050 mennessä maailman väestön odotetaan saavuttavan 9,8 miljardia ihmistä, mikä tarkoittaa 2,4 miljardia ihmistä enemmän, jotka on ruokittava. Nykyään maatalous vie pinta-alan, joka on yhtä suuri kuin Etelä-Amerikka, jotta voidaan kattaa maailman väestön tarpeet. Oletuksena, että yhden henkilön vähimmäispäivittäinen tarve on vähintään 2000 kcal, jos jatkamme samoja maatalouskäytäntöjä, tarvitsemme lisää maata yhtä paljon.
Dafni Despoina Avgoustaki and George Xydis ovat kirjoittaneet artikkelin, jossa energiauudistukset pystysuorassa viljelyssä parantavat ruokaturvaa, kestävyyttä ja elintarviketeollisuutta.
Lue artikkeli tästä: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7516583/pdf/main.pdf